Bir İtalyan lezzeti olan pizzaya hayır diyecek fazla insan tanımıyorum. Malzemeleri, hamuru, baharatlarıyla her damak tadına uygun bir pizza bulmak mümkün. Peki, pizzanın püf noktaları neler?

Dinlenmiş ve özenle açılmış hamur!

İyi malzemeyle yapılmış, dinlenmiş bir hamur pizzanızın lezzetini çok büyük oranda etkiler. Malzemesi ve dinlenmesi kadar hamurun açılış şekli de bir o kadar önemlidir. Pizza hamuru açılırken malzemenin olacağı orta bölümler ince olurken, kenarlara doğru hamur kalınlaşmalıdır. Yani, pizzanın lezzeti hamurda başlar!

İyi seçilmiş peynir!

Hamurunuz tam kıvamında oldu sıra malzemelerde! Pizzayı pizza yapan en önemli noktadır peynir. Kimi pizzacılar mozzarella kullanırken, kimisi de provolone peyniri kullanır. Seçilen peynir pizzanın tüm hamuruna yayıldıktan sonra tamamen eriyene kadar pişirilmeli ve asla kurutulmamalıdır. Peynirin iyi seçilmesi ve doğru sürede pişirilmesi pizza yapımının en önemli kısımlarından biridir.

Güzel görünüm!

İyi bir hamur hazırladınız ve güzel bir peynir seçtiniz. Peki sonra? Lezzetin yanında görüntünün de önemini sakın unutmayın. Özenle ve eşit aralıklarla yerleşmiş malzemeler, kızarmış ama kesinlikle yanmamış bir hamur ve güzel bir sunum. Pizzanız hazır!

Tüm bunlarla uğraşmak çok zor geliyor derseniz de haklısınız! O zaman sizi, bu hafta 1. Yılını kutlayacak olan Pizza House’un, odun ateşinde pişirilen gerçek İtalyan pizzasını tadabilirsiniz.

1. Yıla özel kampanyalarıyla Pizza House, TerraCity AVM 2. Katta.